Ads Area

General knowledge 2020-Basic GK(General Knowledge) Questions 2020 - Topics, Current Affairs, Practice Tests

ssc,General Knowledge,gk questions,ssc cgl,bank exams,ibps,ias,ras,gk question,gk,maths,reasoning,english for all exam .Most important Gk 2020 ,basic general knowledge 2020.




1) which of the following country not having common border with India?
a)Bhutan
b)China
c) Pakistan
d) Russia

Ans:- 4) Russia.


2) India share land border with how many countries?

a)6
b)5
c)4
d)7

Ans:- d)7


3)which pair of the country separated by Palk Strait and Gulf of Mannar?

a)India - Sri Lanka
b)India - Bangladesh
c)India - Pakistan
d) India- Myanmar

Ans:- a)India - Sri Lanka


4) How many union territories are in India? a)8

b)7
c)6
d)5

Ans:b)7


5)India accounts for how many percentage of the total geographical length of the world?

A) 15%
b) 2.4 %
c) 4.2 %
d) 24 %

Ans:- b) 2.4 %


6)Which one of the following Indian state does not have an International border?

a)Uttar Pradesh
b) Bihar
c) Haryana
d) Punjab

Ans:- c) Haryana.


7)Which of the following Indian state does not lie on the coast ?

a) Chhattisgarh
b) Maharashtra
c) Gujarat
d) Karnataka

Ans:- a) Chhattisgarh. 


8)Lakshadweep Iceland lies in the

a)Bay of Bengal
b)Arabian Sea
c)Plak Strait
d)Gulf of Mannar

Ans:- b)Arabian Sea. 


9) Major plantations of rubber are found in   a)Malaysia

b)Canada
c)Alaska
d)Mexico

Ans:-a)Malaysia 


10)Uttarakhand, UttarPradesh,Bihar, West Bengal and Sikkim have common frontiers with

A) China
b Bhutan
c) Nepal
d) Myanmar

Ans:- c) Nepal


11) The Narmada and Talk are___ flowing rivers.

a) East
b) South
c)North
d)West

Ans:- d)West


12) The Southern Stretch of the Western coastal strip is referred to as

a) Kannad
b) konkan
c) Southern Government
4) Malabar

Ans:- 4) Malabar




Tags

Top Post Ad

Below Post Ad